26.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Govedina s paradajzom

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
800 g junetine od buta
2 glavice crnog luka
300 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
3 dl goveđe supe
1 dl crnog vina
400 g spiralne testenine
bosiljak
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

SAVET:
Ukoliko je junetina žilavija, tokom kuvanja dodajte malo sode bikarbone kako bi omekšala.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije