LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
450 g pelata paradajza
2 čena belog luka
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica šećera
2 ravne kašike morske soli
150 g zelenih maslina bez koštica
400 g kratkih makarona
400 g šampinjona
origano
Priprema:
1. Beli luk očistiti i iseći na listove, pa propržiti na malo maslinovog ulja da zamiriši.
2. Dodati samleveni pelat paradajza i šećer, te kuvati na umerenoj temperaturi oko 5 min.
3. Masline iseći na kolutove i dodati u sos od paradajza. Nastaviti s kuvanjem još 5 min.
4. Šampinjone iseći na listove i u odvojenom tiganju propržiti na vrelom ulju, te dodati u umak od paradajza.
5. Posebno u lonac sipati 4 l vode, dodati 2 kašike morske soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i kuvati je 8 min. dok ne postane al dente, pa je ocediti od suvišne tečnosti i dodati u umak od paradajza. Začiniti origanom po ukusu i polako promešati. Poslužiti dok je još toplo.
Zdrav zalogaj za mališane starije od godinu dana Potrebno je: šoljica mlevenog, skuvanog belog pilećeg mesa šoljica oceđenog kukuruza ...
pročitaj jošUkusan ručak za decu stariju od 10 meseci Potrebno je: 1 čen belog luka 1 manja glavica crvenog luka 1 šoljica iseckane šargarepe ...
pročitaj još[caption id="attachment_101149" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 2 parčeta hl...
pročitaj još