![Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2024/06/1-370x280.jpg)
Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
450 g pelata paradajza
2 čena belog luka
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica šećera
2 ravne kašike morske soli
150 g zelenih maslina bez koštica
400 g kratkih makarona
400 g šampinjona
origano
Priprema:
1. Beli luk očistiti i iseći na listove, pa propržiti na malo maslinovog ulja da zamiriši.
2. Dodati samleveni pelat paradajza i šećer, te kuvati na umerenoj temperaturi oko 5 min.
3. Masline iseći na kolutove i dodati u sos od paradajza. Nastaviti s kuvanjem još 5 min.
4. Šampinjone iseći na listove i u odvojenom tiganju propržiti na vrelom ulju, te dodati u umak od paradajza.
5. Posebno u lonac sipati 4 l vode, dodati 2 kašike morske soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i kuvati je 8 min. dok ne postane al dente, pa je ocediti od suvišne tečnosti i dodati u umak od paradajza. Začiniti origanom po ukusu i polako promešati. Poslužiti dok je još toplo.
Večera je sve češće obrok, kada se okuplja cela porodica. Nekada je to bio ručak, ali današnji način života diktira drugačiju satnicu. I namirnice ...
pročitaj još[caption id="attachment_111397" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 jajeta 250 g šećera 250 g renda...
pročitaj jošUkoliko vaše dete NIJE alergično na jagodičasto voće, ova zdrava, ukusna i hranljiva poslastica idealna je užina za mališane starije od 10 mese...
pročitaj još