LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
4 jajeta
250 g šećera
250 g rendane gorke čokolade
prstohvat soli
1/2 kašičice začina za medenjake
kesica instant glazure od čokolade (100 g)
125 g šećera u prahu
4 kašike seckanih badema
Priprema
1. Odvojiti žumance od belanaca.Žumanca kremasto umutiti sa polovinom šećera, pa dodati rendanu čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake.Belance umutiti u vazdušast sneg, te spojiti sa kremom od žumanaca.
2. Zagrejati rernu na 160 stepeni.Pleh za pečenje krofnica (sa udubljenjima) dobro podmazati ili, pak, u svako udubljenje staviti po jednu korpicu od pek papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome udubljenja na plehu. Krofnice peći oko pola sata, a potom ih ostaviti da se ohlade.
3. Rastopiti glazuru od čokolade.Dodati šećera u prahu i kašiku vode, kuvati dok se ne zgusne i njome preliti krofnice u debelom sloju. Polovinu krofnica ukrasiti rastopljenom glazurom od bele čokolade, a drugu polovinu seckanim bademom.
[caption id="attachment_115761" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 500 g testa za lazanje 350 g šampinjon...
pročitaj još[caption id="attachment_114081" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za koru: 4 jajeta 100 g šećera 4 kašike...
pročitaj još[caption id="attachment_118633" align="alignnone" width="640"] Hrono kuvar[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg filea 1 vezica mladog luka 1 crn...
pročitaj još