21.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Punjene zapečene kobasice

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
4 polutrajne kobasice
1 crvena paprika
1 žuta paprika
4 lista tost sira
2 kašike ajvara
1 glavica crnog luka
1 šargarepa, ulje
600 g krompira
0,5 dl mleka
1 kašika putera
200 g slanine
50 g korena celera

Priprema:
1. Crni luk, crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, celer, crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Polutrajne kobasice uzdužno preseći napola i premazati ih ajvarom.
4. Zatim na 4 polovine naneti listove sira a preko sira rasporediti fil od povrća. Preklopiti polovinama premazanim ajvarom.
5. Punjene kobasice uviti u listove slanine tako da se listovi na krajevima preklapaju.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati punjene kobasice. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok slanina ne porumeni.
7. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi, a zatim ga ispasirati, sjediniti sa mlekom, puterom i začinima po ukusu.
8. Gotovi pire poslužiti uz kobasice.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije