Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
1 pile od 1,8 kg
500 g hleba
3 jajeta, ulje
3 dl mleka
100 g slanine
1 glavica crnog luka
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
500 g krompira
1 brokoli
Priprema:
1. Crni luk i slaninu iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
2. Hleb iseći na krupnije kocke i preliti mlekom, a potom ručno izgnječiti.
3. Sjediniti natopljeni hleb sa prženim lukom i slaninom, dodati jaja, peršun i začine po ukusu pa promešati.
4. Pile natrljati začinima po ukusu. Zatim unutrašnjost pileta i prostor između belog mesa i kožure napuniti pripremljenim filom. Kožuru pričvrstiti čačkalicama da fil ne bi iscurio.
5. Krompir oguliti i iseći na kriške.
6. Tepsiju nauljiti i staviti u nju punjeno pile, prekriti ga folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 60 min. Potom skloniti foliju pa rasporediti oko pileta krompir i nastaviti sa pečenjem
dok pile i krompir ne porumene.
7. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti i poslužiti kao prilog.
[caption id="attachment_106380" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: za koru – 5 belanaca – 2 žumanceta – 10...
pročitaj jošSuper poslastica za vrele dane Potrebno je: 500 g zrelih višanja, očišćenih od koštica 75 g smeđeg šećera 100 ml slatke pavlake ...
pročitaj jošOvsene pahuljice za večeru su odlične za našu probavu i za želudac jer su veoma lagane i jako lako se vare. One pripadaju grupi namirnica koje bi s...
pročitaj još