LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 2 šargarepe
– 2 čena belog luka
– 150 g šampinjona
– 100 g indijskog oraha
– 1 dl soja sosa
– 2 kašike paradajz pirea
– 4 kašike gustina
– 1 kašika jabukovog sirćeta
– 1 kašičica žutog šećera
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– prstohvat đumbira
– 200 g pirinča, ulje
– mešavina začina
Priprema:
Piletinu iseći na kocke 2×2 cm, šargarepu oguliti i iseći na polukrugove, a šampinjone na listove. Beli luk očistiti i ispasirati. Seckanu piletinu začiniti po ukusu pa uvaljati u gustin. Potom je propržiti u dosta vrelog ulja da porumeni. Rešetkastom kašikom je izvaditi i ocediti od suvišne masnoće. Posebno na malo ulja propržiti šargarepu, a kada napola omekša, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. U šerpi srednje veličine sjediniti soja sos, paradajz pire, žuti šećer, jabukovo sirće, beli luk, đumbir i mlevenu papriku. Dodati začine po ukusu i 1 dl vode te kratko prokuvati. Zatim
dodati indijski orah, prženu piletinu i povrće pa polako promešati. Poslužiti uz obareni pirinač.
[caption id="attachment_116864" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g lisnatog testa 1 veći svinjski file...
pročitaj jošU moru recepata za brz i super ukusan čizkejk šta može da bude više kul, više in i više njam od klasičnog čizkejka sa Njujork filom?Samo da znate, ...
pročitaj još[caption id="attachment_99223" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 1 pakovanje lisnatog testa – 500 g mešan...
pročitaj još