22.02.2016 Ishrana deteta

Slatka đakonija: Panforte

Tradicionalni italijanski kolač priprema se od davnina, a prema poznatim izvorima datira još iz 12. veka. Iako se prvobitno spravljao za svečane prilike, sladokusci širom sveta danas uživaju u njegovom čarobnom ukusu tokom cele godine

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Za testo:
150 g meda
150 g žutog šećera
prstohvat đumbira
prstohvat cimeta
80 g brašna
200 g suvih smokava
100 g pečenih lešnika
120 g badema
100 g čokolade za kuvanje
rendana kora od jednog limuna
100 g šećera u prahu

Pripremu ove poslastice pogledajte OVDE.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije