09.03.2011 Ishrana deteta

Smešna dečja pljeskavica

– od navršenih godinu dana

Potrebno je:

1 kašika maslinovog ulja

1 crveni luk, sitno isečen

pola jabuke, oljuštene i narendane

1 manji čen belog luka, sitno nasečen

1 kašičica balzamiko sirćeta

pola kašičice sitno naseckanog peršunovog lišća

2 kašičice meda

150 gr mlevene junetine

2 kašičice parmezana

1 kašičica kečapa

kašika prezli

suncokretovo ulje za prženje

Za ukrašavanje:

integralne špagete ili makarone

sok od paradajza (najbolje domaći)

razno povrće

Priprema:

Izdinstati luk na zagrejanom maslinovom ulju, dok ne postane staklast. Dodati rendanu jabuku i beli luk, pa nastaviti sa dinstanjem još 2-3 minuta. Dodajte sirće, mešajte minut-dva dok ne izvetri, a zatim umešajte peršunovo lišće i med. Prespite masu u činiju i ostavite da se prohladi. Uspite preostale sastojke i sve zajedno dobro „umesite“. Od pripremljene mase formirajte 4-5 pljeskavica. U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite testeninu od vode i pospite je sokom od paradajza.

Pljeskavice možete pržiti u teflonskom tiganju kog ste premazali s malo ulja, ali bolja je varijanta da ih ispečete na  roštilju. Poslužite jelo detetu aranžirano kao na slici. (kosa je od špageta, oči su od kockica sira sa marčetom masline, nos je od šeri paradajza ili kolutića šargarepe, a usta od režnja paprike).




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije