Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
špic rebra (oko 2 kg)
morska so
5 krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 veća glavica crnog luka
200 g svežih šampinjona
1 mali karfiol
Za premaz:
2 kašike senfa
2 kašike ulja
ruzmarin
origano
bosiljak
slačica
beli luk u prahu
biber
1 kašičica crvene mlevene paprike
nekoliko kapi tabasko sosa
Priprema:
1. Dobro posoliti rebra pa ih ostaviti preko noći da upiju so.
2. Za premaz u činiji pomešati senf i ulje. Dodati crvenu mlevenu papriku, tabasko sos i ostale začine po ukusu te sve dobro promešati.
3. Dva sata pre pečenja premazhati rebra.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu na kolutove, a papriku na trake.
5. Manje šampinjone ostaviti cele, a veće iseći. Luk iseći na kolutove, karfiol iscepkati na cvetiće.
6. Povrće staviti u vatrostalnu činiju, posoliti ga i promešati.
7. Odozgo staviti rebra tre sipati malo vode.
8. Poklopiti i peći oko 2 sata na 180°C.
[caption id="attachment_114359" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g dimljenog ćurećih karabataka 150 g...
pročitaj još[caption id="attachment_118597" align="alignnone" width="620"] Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za koru 200 g čokolade za kuvanje 85 g putera...
pročitaj još[caption id="attachment_116864" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g lisnatog testa 1 veći svinjski file...
pročitaj još