28.06.2016 Ishrana deteta

Špic rebra s premazom i povrćem

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
špic rebra (oko 2 kg)
morska so
5 krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 veća glavica crnog luka
200 g svežih šampinjona
1 mali karfiol
Za premaz:
2 kašike senfa
2 kašike ulja
ruzmarin
origano
bosiljak
slačica
beli luk u prahu
biber
1 kašičica crvene mlevene paprike
nekoliko kapi tabasko sosa

Priprema:
1. Dobro posoliti rebra pa ih ostaviti preko noći da upiju so.
2. Za premaz u činiji pomešati senf i ulje. Dodati crvenu mlevenu papriku, tabasko sos i ostale začine po ukusu te sve dobro promešati.
3. Dva sata pre pečenja premazhati rebra.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu na kolutove, a papriku na trake.
5. Manje šampinjone ostaviti cele, a veće iseći. Luk iseći na kolutove, karfiol iscepkati na cvetiće.
6. Povrće staviti u vatrostalnu činiju, posoliti ga i promešati.
7. Odozgo staviti rebra tre sipati malo vode.
8. Poklopiti i peći oko 2 sata na 180°C.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije