
Zašto je dobar paradajz u dečjem jelovniku
Paradajz je verovatno najomiljenija salata, ne samo zbog lepog izgleda, već i nezamenjivog ukusa i mirisa. Osvežavajući blago kiselkasto-slatkasti ...
pročitaj jošSastojci:
1 supena kašika margarina
1 srednja glavica luka
1 krompir srednje veličine
čen belog luka
450 gr paradajza
2 supene kašike paradajz pirea
400 ml bujona
2 kafene kašičice bosiljka
soli i bibera po ukusu
kisela ili slatka pavlaka po želji
peršun za ukrašavanje
Priprema:
Istopiti margarin i dodati sitno iseckan crni luk. Dinstati dok se luk ne istopi. Izdinstanom luku dodati krompir, beli luk, paradajz, paradajz pire, i prethodno skuvan bujon. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati još dvadesetak minuta. Na kraju dodati začine, so, biber i bosiljak. Po želji kad je čorba od paradajza spremna za jelo možete dodati ili kiselu ili slatku pavlaku. Ukrasiti listom peršuna.
[caption id="attachment_127105" align="alignnone" width="2121"] Thinkstock[/caption] Potrebno vam je: Za testo: 160 g maslaca 45 g šeće...
pročitaj još[caption id="attachment_117826" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 500 g ”pti ber” keksa 2,5 dl instant kafe...
pročitaj jošČokoladice nema ko ne voli, ali ponekad ono što nam se nudi u prodavicama ne može da zadovolji naše prohteve, zato vam nudimo ovaj recept... [ca...
pročitaj još