Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 manje crvene paprike
2 paradajza
2 glavice crnog luka
2 dl neutralne pavlake
2 čena belog luka
6 dl pileće supe
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, paradajz i papriku na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i beli luk.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti papriku i paradajz.
5. Neutralnu pavlaku sjediniti sa pilećom supom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprike i paradajza.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
[caption id="attachment_116245" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 4 babure 1 tikvica 200 g mlevenog mes...
pročitaj još- od sedmog meseca Potrebno je: šoljica (za kafu) integralnog okruglog pirinča 1 manji patlidžan 1 šargarepa 1 manji praziluk ...
pročitaj još[caption id="attachment_119224" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 600 g pileće džigerice 250 g tankih listova ...
pročitaj još