Zašto je dobar paradajz u dečjem jelovniku
Paradajz je verovatno najomiljenija salata, ne samo zbog lepog izgleda, već i nezamenjivog ukusa i mirisa. Osvežavajući blago kiselkasto-slatkasti ...
pročitaj jošSastojci:
1 supena kašika margarina
1 srednja glavica luka
1 krompir srednje veličine
čen belog luka
450 gr paradajza
2 supene kašike paradajz pirea
400 ml bujona
2 kafene kašičice bosiljka
soli i bibera po ukusu
kisela ili slatka pavlaka po želji
peršun za ukrašavanje
Priprema:
Istopiti margarin i dodati sitno iseckan crni luk. Dinstati dok se luk ne istopi. Izdinstanom luku dodati krompir, beli luk, paradajz, paradajz pire, i prethodno skuvan bujon. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati još dvadesetak minuta. Na kraju dodati začine, so, biber i bosiljak. Po želji kad je čorba od paradajza spremna za jelo možete dodati ili kiselu ili slatku pavlaku. Ukrasiti listom peršuna.
[caption id="attachment_117480" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 3 jajeta 150 g šećera 125 ml ulja 1 dl...
pročitaj jošPotrebno je: 1 patlidžan srednje veličine 100 g belog pilećeg mesa švapski sir PRIPREMA: Oljuštite jedan patlidžan srednje veličine Isecite g...
pročitaj još[caption id="attachment_114305" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za koru: 50 g žutog šećera 50 g putera ...
pročitaj još