14.04.2011 Ishrana deteta

Ukusno sočivo

Sastojci:

1 glavica crnog luka, sitno nasečena

1 šargarepa, oljuštena i naseckana

2 kašike naseckanog celera

1 kašika suncokretovog ulja

4 supene kašike sočiva (onog krupnog, crvenkaste boje)

250 g slatkog krompira, oljuštenog i naseckanog na kockice

200 ml soka od paradajza

200 ml vode ili  neslane supe od povrća

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpici, pa na njemu izdinstajte crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte otprilike 5  minuta, dok povrće ne omekša. Operite sočivo, uspite ga u šerpu, pa dinstajte sa povrćem. Dodajte sok od paradajza i supu od povrća (vodu9 i slatki krompir. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru, poklopite i kuvajte 20 minuta.  Ubacite smesu u blender, izmiksajte i na kraju pospite naribanim trapistom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije