
Kako razlikovati GMO namirnice od prirodne hrane?
U današnje vreme, kada se sve više i glasnije govori o štetnosti genetski modifikovane hrane, treba znati kako da razlikujemo GMO od prirodno uzgaj...
pročitaj jošSastojci:
1 glavica crnog luka, sitno nasečena
1 šargarepa, oljuštena i naseckana
2 kašike naseckanog celera
1 kašika suncokretovog ulja
4 supene kašike sočiva (onog krupnog, crvenkaste boje)
250 g slatkog krompira, oljuštenog i naseckanog na kockice
200 ml soka od paradajza
200 ml vode ili neslane supe od povrća
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpici, pa na njemu izdinstajte crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte otprilike 5 minuta, dok povrće ne omekša. Operite sočivo, uspite ga u šerpu, pa dinstajte sa povrćem. Dodajte sok od paradajza i supu od povrća (vodu9 i slatki krompir. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru, poklopite i kuvajte 20 minuta. Ubacite smesu u blender, izmiksajte i na kraju pospite naribanim trapistom.
U današnje vreme, kada se sve više i glasnije govori o štetnosti genetski modifikovane hrane, treba znati kako da razlikujemo GMO od prirodno uzgaj...
pročitaj još[caption id="attachment_112493" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 300 g mlevenog keksa + 150 g celog 100...
pročitaj jošPotrebno vam je: 1 litar vode 3 kašike zobenih pahuljica sveže ili sušeno voće (kajsije, šljive, smokve) 4 kašike šećera 1 kašičica...
pročitaj još