Predlog za ručak: Morski plodovi na krompiru
[caption id="attachment_116640" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 350 g morskih plodova 1 glavica crnog luk...
pročitaj jošSastojci:
1 glavica crnog luka, sitno nasečena
1 šargarepa, oljuštena i naseckana
2 kašike naseckanog celera
1 kašika suncokretovog ulja
4 supene kašike sočiva (onog krupnog, crvenkaste boje)
250 g slatkog krompira, oljuštenog i naseckanog na kockice
200 ml soka od paradajza
200 ml vode ili neslane supe od povrća
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpici, pa na njemu izdinstajte crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte otprilike 5 minuta, dok povrće ne omekša. Operite sočivo, uspite ga u šerpu, pa dinstajte sa povrćem. Dodajte sok od paradajza i supu od povrća (vodu9 i slatki krompir. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru, poklopite i kuvajte 20 minuta. Ubacite smesu u blender, izmiksajte i na kraju pospite naribanim trapistom.
[caption id="attachment_116640" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 350 g morskih plodova 1 glavica crnog luk...
pročitaj još[caption id="attachment_109500" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Suvi sastojci: 1,5 šolja pšeničnog bašna 1 kaši...
pročitaj još[caption id="attachment_118789" align="alignnone" width="620"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 300 g penne rigate 200 g konzervir...
pročitaj još