Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
350 g morskih plodova
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 tikvica, ulje
1 manji plavi patlidžan
300 g pelata paradajza
4 drške celera
2 šargarepe
500 g krompira
60 g margarina
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Tikvicu i plavi patlidžan oguliti i iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Drške celera oguliti, a potom iseći na polumesece.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i stabljike celera. Pržiti dok povrće ne omekša.
5. Dodati plavi patlidžan i tikvice, pa dinstati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.
6. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa povrćem. Dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati morske plodove.
7. Krompir oguliti i iseći na listove, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Procediti ga i ispasirati, pa umutiti sa margarinom i začiniti po ukusu.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju preručiti povrće sa morskim plodovima i poravnati.
9. Odgore rasporediti pire krompir i kratko zapeći u rerni.
Poznato je da većina dece ne obožava supe i čorbe, ali postoje načini da ih "naterate" da se predomisle i da ih zavole. Predlažemo vam da is...
pročitaj jošMada je neopravdano retko zastupljena u bebinoj ishrani, ovo dragoceno povrće izuzetno je važno, naročito za mališane s lošom krvnom slikom... Cvek...
pročitaj jošJoš od perioda odojčeta, kroz davanje hrane, bebi pokazujemo i naš odnos prema njenoj ličnosti, temperamentu, zahtevnosti, traženjima, načinima pri...
pročitaj još