17.06.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Uštipci od piletine

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 kašike pavlake
120 g kačkavalja
20 g parmezana
2 jajeta
100 g brašna
25 g putera
200 g šampinjona
3 dl neutralne pavlake
1 kašičica peršuna
mešavina začina, ulje

Priprema:
1. Piletinu iseći na krupnije komade, a potom je sjediniti sa pavlakom, začiniti po ukusu i ostaviti da stoji u frižideru 60 min. Zatim je zajedno sa pavlakom samleti u mašini za mlevenje mesa.
2. Kačkavalj iseći na kockice pa sjediniti sa piletinom. Dodati parmezan, začiniti po ukusu i polako promešati. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice prečnika 4 cm. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Šampinjone iseći na listove i propržiti ih na malo putera. Potom dodati neutralnu pavlaku, peršun i začine po ukusu pa kratko prokuvati.
4. Pržene krokete preliti sosom od pečuraka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije