12.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Zapečeni krompir s butkicom

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
1,5 kg krompira
1 srednja dimljena butkica
50 g putera
3 kašike brašna
1 l mleka
40 g parmezana
250 g kačkavalja
mešavina začina
biber
ulje

Priprema:
1. Krompir oprati i zajedno sa ljuskom obariti. Ostaviti da se ohladi, pa ogulti i iseći na kolutove.
2. Butkicu kuvati u vodi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Potom je ocediti od suvišne tečnosti, pa krtinu izdvojiti i iseći na manje komade.
3. Posebno pripremiti sos. U šerpi rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko, neprekidno mešajući dok se ne dobije sos srednje gustine. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa dno prekriti kolutovima krompira. Po njima rasporediti malo mesa od butkice, posuti s malo kačkavalja i preliti potrebnom količinom sosa. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti s krompirom i preliti sosom. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 min. Pred kraj pečenja posuti kačkavaljem, pa vratiti u rernu dok se sir ne rastopi.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije