Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
300 g penne rigate
200 g konzervirane tune
2 kašike Dijon senfa
peršunov list
Priprema:
1. Pastu skuvati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većem tiganju zagrejati sačuvano ulje i dodati senf, pa mešati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati oceđenu pastu, promešati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuvala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promešati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.
Počastite se ukusnom i jednostavnom tortom koja se brzo pravi i još brže jede. [caption id="attachment_96389" align="alignnone" width="640"] Fot...
pročitaj još[caption id="attachment_118539" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za koru: 6 belanaca 6 kašika šećera ...
pročitaj još[caption id="attachment_114432" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 veze blitve 1 struk praziluka srednje ...
pročitaj još