Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
300 g penne rigate
200 g konzervirane tune
2 kašike Dijon senfa
peršunov list
Priprema:
1. Pastu skuvati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većem tiganju zagrejati sačuvano ulje i dodati senf, pa mešati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati oceđenu pastu, promešati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuvala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promešati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.
[caption id="attachment_37265" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 170 g čokolade za kuvanje 1/3 šolj...
pročitaj jošSa prvim rođendanom završava se i velika epopeja prelaska na čvrstu hranu. Završena je faza navikavanja na ukuse i mirise i dete sada poznaje prakt...
pročitaj još[caption id="attachment_113010" align="alignnone" width="640"] Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 4 veća pileća batka sa karabatkom 120 g sira tr...
pročitaj još