Zašto deca treba da veruju u Deda Mraza?

Iako verovatno nijedan roditelj ne želi da razbije iluziju koja mališanima novogodišnje praznike čini tako posebnim, mama Olga Meking odlučila je da svojoj deci ne krije pravu istinu o Deda Mrazu. Evo i zbog čega…

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Ne mogu tačno da se setim trenutka kada sam saznala da Deda Mraz ne postoji. Moji roditelji nikada nisu pravili veliku famu oko toga, pa tako nisam ni ja, a isto tako nisam bila ni tužna, ni razočarana kada sam otkrila istinu. Možda zapravo nikada nisam ni verovala u sve to. Moj otac bi čak ponekad govorio: “Kupio sam ovo sebi, kao poklon od Deda Mraza”, i niko nikada nije pridavao poseban značaj tome.

Kada smo moj suprug i ja dobili decu, odlučili smo da isto tako ne prenosimo mit o Deda Mrazu na njih. Moj suprug je doktor fizike, a ja potičem iz porodice naučnika, te nam je činjenična tačnost oduvek bila važna. Ne govorimo im da poklone donosi Deda Mraz, već im pričamo stvarnu priču o svetom Nikoli. Isto tako kada im je moja svekrva rekla da je njena mama na nebu, mi smo im rekli da ljudi ne odlaze zaista na nebo kada umru. Možda zvuči surovo, ali mi smo takvi.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije