15.12.2014 Korisni saveti

Kako da sebi olakšate poslednji mesec trudnoće

Većina saveta koje mame dobiju u poslednjem mesecu trudnoće svedu se na savete koje slušaju od početka trudnoće. Donosimo vam nešto drugačije!

poslednji mesec trudnoće

U poslednjem mesecu trudnoće vreme je za pakovanje stvari za bolnicu. Ali, zaboravite na moderne autfite za bolnice, verovatno ćete biti toliko premoreni da će i bolnička dečja odećica biti sasvim zadovoljavajuća.

Priuštite sebi manikur. Iako sada o tome ne razmišljate, vaše ruke će biti na mnogo fotografija kada stigne beba.

Odlazak na sastanak sa vlastitim suprugom idealan je način da se odmaknete od neprestanih misli o dolasku deteta. Osim toga, ovakvih trenutaka će biti veoma malo kada dođe beba.

Masaža stopala nešto je što bi redovno trebalo da tražite od ukućana. Verujte nam, umorne i bolne noge će vam biti zahvalne, a molbu trudnice niko neće odbiti, zar ne?

Udobna odeća koju ćete moći nositi i nakon porođaja odličan je izbor za kupovinu. Nije na odmet i kvalitetan steznik koji će pomoći mišićima nakon porođaja da se vrate na svoje mesto.

Svesni da će pranje kose nakon porođaja postati luksuz, na vreme osigurajte dovoljno šampona za suvo pranje.

Na vreme kupite dovoljno namirnica koje se neće pokvariti poput testenine, pirinča i ostalih žitarica jer sigurno nećete imati volje i snage za odlazak u prodavnicu nakon porođaja.

Operite na vreme bebinu odeću koju će nositi nakon povratka iz bolnice. Koristite blagi deterdžent, preporučljivo je i dvostruko ispiranje kako biste sprečili osip osetljive bebine kože.

Na vreme napravite popis ljudi kojima bi bili spremni poveriti svoje dete. U hitnim situacijama ovakav popis će vam dobro doći.

Uvek odvojite deo dana za odmor. Koliko god se dobro trudnica osećala, noge i leđa osećaće posledice.

Popodnevno dremanje, spavanje do podne ili odlazak u krevet vrlo rano uveče. Uživajte u tim privilegijama jer možete, snaga će vam uskoro trebati.

Izvor: index.hr
M.G.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije