15.12.2014 Saveti

Kad mališanima dosade igračke

Kliše da deca više vole kutiju u kojoj dolazi od same igračke nije nastao bez razloga. Svaka igračka pre ili kasnije dosadi detetu.

mališani mačke

Dobro je povremeno spakovati detetove igračke s kojima se ne igra, pa ih izvaditi nakon mesec-dva kada će detetu ponovo biti zanimljive. Osim toga, dete će zabavu pronaći i u banalnim stvarima u vašem domu.

Donosimo vam popis najdražih dečjih igračaka koje uopšte nisu igračke:

Grudnjaci

Nošenje stvari na glavi deci je uvek posebno zanimljivo, stoga ne čudi činjenica da će uvek rado uhvatiti neki komad odeće i staviti ga na glavu dok vi širite veš. Grudnjaci su najzanimljiviji dečji šeširi.

Prekidači za svetlo

Kada deca narastu dovoljno da mogu da dohvate prekidač, počinje disko faza vašeg života. Svetla će se neprestano paliti i gasiti, a deci će to biti neka vrsta čarolije.

Korpa za smeće

Ta čarobna mašina će progutati sve što mu ponudite, a uvek možete doći i uzeti stvari iz nje. Naravno, radi se o korpi za smeće koja je često draga igračka male dece. Treba imati na umu da ovo ipak nije higijenski prihvatljiva igračka. Bolja opcija je kupiti detetu mali plastični koš i ubaciti unutra papiriće.

Pranje posuđa

Kada počnete da slažete posuđe u mašinu, dete će se odmah stvoriti pored vas da vam pomogne. Ručno pranje je još zanimljivije za decu. Što više pene – veća zabava.

Samolepljiva traka

Bilo da je reč o puknutoj kredi, poderanoj majici ili autiću koji je ostao bez točkova, lepljiva traka je tu da spase stvar. Deci je to izrazito zanimljivo, pa ne čudi činjenica što vole da se igraju samolepljivom trakom i da njome ukrašavaju zidove.

Obuća

Obuća je super zabavna igračka samo ako nije dečija. Mamine potpetice ili tatine velike cipele pravi su način za izazivanje smeha u porodici.

Mačka

Iako se deca dobro slažu sa svim životinjama, ponekad nam se čini da imaju poseban „pik“ na mačke.

Izvor: index.hr
M.G.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije