13.05.2011 Moja Beba

Crvena odeća štiti decu od insekata!

Lepo vreme idealno je za uživanje u prirodi, ali da vam odmaranje u zelenilu ne bi preselo, dobro se pripremite na dosade iz prirode.

Ose, pčele, komarci sastavni su deo obilaska prirode. Postoji više načina da zaštitite decu od ovih napasti, i više onih kojima možete da pribegnete u slučaju da se bliski kontakt ipak desi.

Ne ubijajte insekte
Ako se u vašoj blizini nađu osa ili stršljen, nemojte ih ubijati, i recite detetu da to ne čini. Ubijanjem insekta možete na sebe navući bes cele kolonije, koja vas može pratiti i nekoliko kilometara. Upozorite dete da ne maše rukama i da ne pokušava da otera insekte – oni će sami otići kada vide da čovek ne predstavlja pretnju.

Sklonite slatkiše
Pčele i ose vole slatko, pa se postarajte da, nakon jela, vaše dete ne ostavi otvorenu flašicu soka ili bilo koje pakovanje hrane koja sadrži šećer.

Crvena odeća
Pčele vole jarke boje, poput žute i zelene, jer ih podsećaju na cveće. Međutim, njihove oči ne registruju crvenu boju. Ako pre izlaska napolje obučete dete u crveno, tako ćete ga bar donekle zaštititi.

Zaštitite dete repelentima
Komarce privlače toplina tela i jaki dezodoransi. Ako detetu nanesete repelent, on će emitovati mirise koji su odbojni za komarce, pa bi trebalo da mališane ostave na miru.

Na žaoku nožem, a ne pincetom
Ako pčela ili osa ubodu vaše dete, žaoku treba odstraniti tupim nožem. Nemojte koristiti pincetu jer ćete na taj način istisnuti ostatak otrova u kožu. Nakon vađenja žaoke, sprečite dete da dira ranu da se ne bi inficirala.

Izvor: www.svest.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije