Kako da “nagovorite” bebu da koristi flašicu?

Dosta dojenih beba ima otpor prema flašicama i cuclama i zato nije na odmet da znate nekoliko trikova da biste bebu “ubedili” da počnu da koriste flašicu.

plasticna flasica

Neka flašica podseća na mamu
Pojedine bebe flašicu odbijaju zato što im tečnost nije odgovarajuće temperature ili im je cucla pretvrda nakon bradavice. Na tržištu je bogat izbor flašica sa različitim cuclama, pa ako vaša beba spada u grupu “izbirljivih” kupite neku mekšu koja oblikom podseća na bradavicu i neka mleko ili sok u flašici uvek budu temperature približne temperaturi majčinog mleka.

Prepustite tu ulogu nekom drugom
Mnoge iskusne majke kažu da su njihove bebe lakše prihvatale flašicu kad ih je hranio neko drugi, a isto savetuju i pedijatri. Ako je neophodno, izađite iz prostorije da vas beba uopšte ne vidi dok se “upoznaje” s flašicom.

Zaslađivač – da ili ne?
Ako iz bilo kojeg razloga ne možete dojiti ili bebi morate davati zamensko mleko dozvoljeno je da pribegnete određenim trikovima. Naravno, pod uslovom da to odobri vaš pedijatar. Koristite samo zaslađivače koje vam preporuči lekar. Drugo, pokušajte staviti bebu na dojku pa samo zamenite flašicu bradavicom.

Budite strpljivi
Da bi beba prihvatila flašicu potrebno je vreme i puno strpljenja s vaše strane. Neke mame kažu da im je bilo potrebno i do dva meseca, neke da su promenile više od deset flašica dok nisu našle odgovarajuću. U svakom slučaju, nemojte odustati.

Probajte sa čašom
Ako ste probali apsolutno sve, a beba i dalje ne želi prihvatiti flašicu, možda je vreme da probate sa čašom – posebno napravljenom za male bebe. Veliki procent dece pre će prihvatiti čašu nego flašicu. Ovo posebno važi za nešto veću decu koja već mogu sama držati čašu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije