08.05.2017 Razvoj bebe

Ispovest majke čije dete pati od alergija: Borili smo se godinama sa oticanjem i svrabom dok nisam saznala za OVO

Miljana Marinko je majka sedmogodišnje devojčice koja je imala problem sa alergijom. Posle višegodišnje borbe našla je način kako da pomogne ćerki.

Female child with long brown hair with allergy blows her nose with the handkerchief in the middle of the meadow in spring

Ona je pred kamerama portala Aska otkrila da je u pitanju alergija na prvo prolećno sunce, a ovaj problem otkrili su pre tri godine.

– U početku to nije bilo strašno, pojavljivalo joj se samo crvenilo na licu. Međutim, prošle godine je krenulo da joj otiče i da je svrbi koža. Jako nezgodna alergija, pogotovo za dete koje voli da bude napolju. Jedno vreme smo rešenje tražili u sirupima protiv alergija, ali je to dosta agresivno za dečji organizam. Ovog leta smo čuli za beta-glukane i da su najboji oni iz pekarskog kvasca. Oni su na potpuno prirodnoj bazi. Moja ćerka je probala i efekat je bio odličan s obzirom na to da se njoj nakon 10 dana alergija potpuno povukla – kaže Miljana.

  • Ne zaboravite da jačate imunitet vašoj deci, tako će nestati veliki broj tegoba.

– To nije samo alergen, to je jedna vrsta foto toksične reakcije kojima je izložena koža. U najvećem ljudskom organu, odnosno koži postoje imune ćelije koje su ključne u nastanku alergije. Beta glukani upravo tu deluju, jer pomažu tim ćelijama da se bolje naoružaju u borbi sa alergijama – kaže dr Goran Vukomanović, pedijatar.

Prof. dr Jovica Milovanović, otorinolaringolog naglasio je da se uvek on i njegove kolege trude da pacijentima skrenu pažnju da mesec dana pre početka alergija počnu da zasićuju receptore antihistaminicima sa jedne strane, a sa druge strane da u istom periodu počnu da piju beta glukane, kako bi se smanjile alergije.

Najčešće alergije manifestuju se kroz kijavicu, zapušenost, peckanje i curenje nosa, karakterističan svrab u predelu očiju, grla, ušiju, većeg dela kože, javlja se crvenilo na koži, oči postaju suzne… Ukoliko želite da ublažite ove simptome počnite na vreme da koristite beta glukanima.

Beta-glukan je dugolančani polisaharid koji poseduje neverovatno svojstvo aktivacije imunološkog sistema i omugućuje mu da brže prepozna i uništi štetne patogene mikroorganizme kojima smo svakodnevno izloženi.

Beta glukani se dobijaju iz prirodnih izvora, a to su kvasne ćelije, gljivice kvasca koje smo pre nekoliko decenija unosili mnogo više nego sada.

– Studije su pokazale da do 75 odsto pacijenata ima srednje teški ili teški oblik alergija, a ako koriste beta glukane onda su im simptomi do 50 odsto blaži – navodi dr Milovanović.

Foto: Guliver/Thinkstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije