03.05.2015 Novi broj

Kako će se zvati princeza?

Prve dane maja Engleska će pamtiti po rođenju male britanske princeze. I dok Londonski most svetli u nijansama roze boje, dok Britanija slavi, članovi kraljevske porodice još uvek nisu objavili ime devojčice.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

U kladionicama širom sveta uveliko se nagađa kako će se zvati drugo dete princeze Kejt Midlton i princa Vilijama, a u opticaju su imena Alis, Aleksandra, Dajana, Šarlot, Viktorija i Elizabet.

Ime Alis je favorit u kladionicama, jer su se tako zvale mnoge žene iz kraljevske porodice, počev od 19. veka. Vrlo je moguće da će se princeza zvati i Elizabet.

Na taj način bi bila odata velika počast trenutnoj britanskoj kraljici Elizabeti, sa kojom su se u poslednjih nekoliko godina princeza Kejt i princ Vilijam veoma zbližili. Osim toga, Elizabet je srednje ime princeze Kejt, kao i njene majke.

Međutim, srednje ime britanske kraljice Elizabete je Aleksandra, tako da je i ovo ime visoko kotirano u kladionicama. Ime Šarlot je ženska verzija imena Vilijamovog oca, princa Čarlsa, odnosno srednje imene rođene sestre princeze Kejt.

Bude li devojčica dobila ime po svojoj baki, nikada zaboravljenoj princezi, Velika Britanija će imati novu princezu Dajanu.

Ipak, ukoliko se članovi kraljevske porodice osvrnu u daleku prošlost, jedna od potencijalnih naslednica trona može dobiti ime Viktorija, po kraljici koja je vladala više od 60 godina.

Izvor: Life Content
Foto: Splashnews
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije