09.09.2016 Preporučujemo

Novo igralište za mališane u Kostolcu

Sve se može kad se ljudi slože! A da duh zajedništva i građanske inicijative nije utihnuo, dokazali su i građani Kostolca, koji su udruženim snagama uspeli da se izbore za novu bezbednu oazu za igru i lepše odrastanje mališana.

Foto: Promo

Foto: Promo

U saradnji sa brendom NIVEA i lokalnom samoupravom omogućili su da Kostolac novu školsku godinu započene sa mnogo više nasmejane dece i savremenim dečjim igralištem.
Sve je počelo još 2013.godine godine na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom „Gde nam rastu deca“.

Foto: Promo

Foto: Promo

Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlađe. NIVEA je prepoznala ovaj problem i sa reči prešla na dela. U saradnji sa roditeljima i nadležnim organima, otvorene su nove oaze za igru i bezbedno odrastanje naše dece. Širom Srbije krenula su da niču moderna dečja igrališta, a najnovije, sedamnaesto po redu, svečano je otvoreno u Kostolcu.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ovo je pobeda građana koji su stvorili stranicu i pokret „Gde nam rastu deca“. Mi smo ih podržali i pomogli da se njihov glas čuje. I to ćemo činiti i dalje. Ovaj pozitivan primer građanske inicijative i sloge koji krasi proces otvaranja igrališta u Kostolcu, svakako je poziv i drugim lokalnim zajednicama da udruženim snagama stvore bolje uslove za igru dece u njihovim gradovima„, rekla je Daniela Gvozdenić, marketing manager – Beiersdorf.

Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnost deci i porodicama da provode kvalitetno zajedničko vreme i nastaviće da pruža svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje najmlađih stanovnika naše zemlje.

Igralište Kostolac (6)

NIVEA igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.

Građani iz svih delova naše zemlje, preko aplikacije na Facebook stranici „Gde nam rastu deca“ imaju priliku da utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti podignuto novo igralište.
Poboljšajmo uslove za bezbednu dečju igru na mestima gde nam rastu deca – zajedno!

Igralište Kostolac (3)
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije