05.09.2016 Značenje imena

Svaka peta majka nezadovoljna imenom svog deteta

Nezadovoljstvo imenom proizilazi iz nadimaka, ali neke majke kažu da su bile prisiljene da detetu daju ime koje su dale.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

U istraživanju je učestvovalo 245 majki koje su pokazale nezadovoljstvo imenom svog deteta.

Od njih 12 odsto “je oduvek znalo da je ime pogrešan izbor“, 3 odsto je znalo da je ime pogrešno odmah po rođenju deteta, 8 odsto je shvatilo tek nakon nekoliko dana, 32 odsto nakon 6 nedelja, a 23 odsto su zažalile tek nakon što je dete pošlo u vrtić ili školu.

Glavni razlog nezadovoljstva je taj što je ime postajalo često.

Svaka peta majka je kao razlog navela to da ime jednostavno nije pravo za njihovo dete, a ostale su rekle da su bile prisiljene da daju detetu određeno ime.

Nezadovoljstvo imenom proizilazi i iz nadimaka koje deca daju jedni drugima na osnovu imena, ili je ime vremenom postalo “staromodno“, kako navode majke.

Osnivač sajta Mumsnet Žastin Roberts, koja je predvodila istraživanje, kaže: „Biranje imena za dete je nešto što budući roditelji prvo urade, tako da se često dešava da se kasnije pokaju zbog odabira imena. To zahteva mnogo posla, istraživanja i pažnje da se udovolji svim članovima porodice i zato se na kraju nekako odluče za ono ime koje najmanje žele. Dobra stvar je što deca se vremenom „stope“ sa svojim imenom, a oni kojima se to ne desi, imaju lepe nadimke po kojima ih svi znaju.“
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije