13.10.2021 Zabava

Napravite sami: Najbolji domaći slajm!

Postoji li dete kojem slajm nije zabavan? Ne, ne postoji. Umesto da strahujete od fleka po nameštaju, pretvorite slajm u zabavu za celu porodicu. Igrajte se hemičara i napravite domaći slajm. Evo recepta koji, garantujemo, uspeva iz prve. Ili, ako baš vam ne ide iz nekog razlog, iz drugog puta. Redakcija mamaibeba.com isprobala je recept i uživala u svakom trenutku igre!

 

Recept za najbolji domaći slajm!

Kako napraviti dobar slajm? Sve što vam treba za ovaj recept pronaći ćete u apoteci i u najbližoj knjižari. Spisak je vrlo kratak:

tečni lepak za papir (pen lepak),

borna kiselina (acidi borici 3 %),

pena za brijanje,

jestive boje za kolače.

Ni izrada nije puno komplikovanija: spremite sve neophodne sastojke, jednu staru plastičnu činiju i jednu kašiku. U činiju najpre uspite ceo lepak, a potom dodajte manju količinu paste za brijanje (za početak: veličina manje narandže).

domaći slajm

 

Dobro promešajte, a zatim, lagano, dodajte po malo borne kiseline. Primetićete da se masa zgušnjava. Tada bi trebalo da izgleda otprilike ovako:

recept za domaći slajm kod kuće

 

Da ne biste preterali i, umesto slajma, dobili neelastičnu gumu, najbolje je da dodajete po malo borne kiseline, dobro umešate, a onda isprobate slajm. Kada budete zadovoljni teksturom, dodajte boju za kolače. Nju dodajite po sopstvenoj volji, dok ne postignete boju koju dete želi.

najbolji slajm kod kuće

Za samo pet minuta, imaćete odličan slajm i neobuzdano radosno dete!

 

PS Nemojte se nervirati što ste u međuvremenu potpuno umrljali ruke: boja za kolače se skida jednim pranjem ruku!

Skidanje slajma sa nameštaja i tepiha

Ako vaša nova omiljena igračka ipak završi na tepihu ili nameštaju ne očajavajte! Upotrebite strpljenje, četku i rastvor koji sadrži dve šolje alkoholnog sirćeta i jednu šolju vode. Istina, potrebno je malo upornosti, ali uspećete da skinete fleku.
arianahabitch, tagphoto/iSTock/GettyImagesPlus

još iz kategorije