04.07.2015 Zanimljivosti

Čari roditeljstva: Kako deca bude najbolje u nama?

Odmah da raščistimo jedno: ljudi koji imaju decu nisu ni na koji način „u prednosti“ u odnosu na one koji nemaju decu. Ovaj tekst nije o tome, i nemojte pokušavati da „učitate“ u njega ništa slično. Deca sama po sebi neće lošu osobu učiniti dobrom. Ovo je samo mala pričica u kojoj će se neki od vas možda prepoznati.

Evo šta se desi kad dobijete dete:

Svet gledate novim očima
U svakom klincu krije se malecki Indijana Džons, koji je u potrazi za uzbuđenjima i blagom koje se krije svuda oko nas… i svim onim sitnicama koje mogu da se nabiju u nos. Ili progutaju. Kad dobijete dete, shvatite koliko je ovaj svet zapravo uzbudljivo mesto. Znate, kao kad smo bili mali i dani nikad nisu ličili jedan na drugi.

Odjednom postanete skroz neozbiljni
Smešne face dok se ogledate, samo zato što vam se za nogavicu drži neki mali ili neka mala? Igranje dok stojite u redu u pošti samo zato što se svaki put kad se glupirate iz kolica zaori smeh za koji biste dali sve na svetu? Naravno.

Postanete strpljiviji nego što ste ikada mogli da pomislite da biste uopšte mogli da budete. I pomirite se sa činjenicom da u narednih nekoliko godina više nigde nećete stići na vreme.

Psujete manje
Ili bar manje psujete tako da drugi mogu da vas čuju. Naročito ako su ti „drugi“ podmladak.

Pažljivije raspolažete novcem. Iz očiglednih razloga.

Postanete pažljiviji i oprezniji vozač.

Manje ste sebični.

Shvatite da ste snažniji nego što ste mislili. Deca su teža nego što deluju na prvi pogled.

Manje ste gadljivi
Uhvatićete sebe ponekad (a možda i češće nego „ponekad“) da pojedete ponešto s poda… Keks, komadić jabuke koji je podmladak ispustio žureći da se popenje na sto, ili na policu za knjige, ili…

Pretvaraćete se u nindžu po potrebi. Uhvatiti dvogodišnjaka koji planinari po stolicama a da ne prospete kafu koju držite? Sitnica!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije