26.06.2018 Zanimljivosti

Odevni komadi koji ugrožavaju zdravlje žene

Odeća, obuća i aksesoari koje nosimo svakog dana mogu ostaviti ozbiljne posledice na zdravlje žene. Pogledajte šta bi sve trebalo izbegavati koliko god je to moguće…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Odeća koja ugrožava zdravlje žene

Bez obzira na to koliko brinete o ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti, to može biti nedovoljno za očuvanje zdravlja. Naime, čak i odeća, obuća i različiti modni detalji mogu delovati negativno.

Sintetički donji veš
Sintetika nikako nije dobra za kožu, jer kod mnogih izaziva iritaciju, a pogotovo kod žena u donjem delu, jer su u tom predelu žene veoma osetljive. Koliko god da volite seksi veš, ne nosite ga stalno, već možete pronaći i lep veš od pamuka.

Ogromne torbe
Žene obožavaju velike torbe, i u njih spakuju, kako muškarci vole da kažu – celi ormar, a ne razmišljaju o tome kako težina torbe utiče na njihovu kičmu. Naš savet je da ipak izbegavate ovaj modni detalj koliko god bio popularan.

Ravna obuća bez uložaka
Treba naći zlatnu sredinu, ni previše ravnu, ni previše visoku obuću. Starke koje su veoma popularne su strašno loše za stopala, a japanke su definitivno najgora ravna obuća, jer zbog njih može doći i do bolova u kukovima i donjem delu leđa.

Uske farmerice
Devojke vole da pokažu svoje obline, pa često znaju da kupe za broj manje farmerke. Kako može da bude zdravo, nešto u čemu vam nikako nije prijatno, i u čemu vaša koža ne može normalno da diše?

Visoke potpetice
Žene su lude za štiklama, pa će biti u njima čitavi dan, iako će ih noge i kičma posle boleti. Nije strašno po zdravlje nositi baš visoke potpetice par sati kada izađete, ali nema potrebe da u takvim potpeticama provedete čitav radni dan.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije