LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošObožavate lazanje, često ih jedete, čak i naručujete u restoranima jer ne možete da odolite ovom italijanskom specijalitetu? Onda obavezno probajte ove malo drugačije, s korama od spanaća!
Sastojci:
– 300 g kora za lazanje od spanaća
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 100 g suvog vrata
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 3 dl soka od paradajza
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 6 dl mleka
– 100 g mocarele
– 250 g kačkavalja
– mešavina začina
– origano, ulje
Priprema:
Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, beli luk ispasirati, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Potom sipati sok od paradajza i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj kuvanja dodati suvi vrat. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati seckanu mocarelu i začine po ukusu pa mešati da se sir otopi. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od spanaća. Premazati ih sa malo fila od mesa, potom preliti sa malo bešamel sosa i posuti sa malo kačkavalja.
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Poslednji red kora za lazanje preliti bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Poslednja istraživanja pokazala su da se sve više dece uzrasta do dve godine hrani nezdravo. Sprečite širenje ove pojave uz pomoć saveta stručnjaka...
pročitaj jošU moru recepata za brz i super ukusan čizkejk šta može da bude više kul, više in i više njam od klasičnog čizkejka sa Njujork filom?Samo da znate, ...
pročitaj još[caption id="attachment_111669" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za koru: 8 belanaca 8 kašika šećera 2 ...
pročitaj još