Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošObožavate lazanje, često ih jedete, čak i naručujete u restoranima jer ne možete da odolite ovom italijanskom specijalitetu? Onda obavezno probajte ove malo drugačije, s korama od spanaća!
Sastojci:
– 300 g kora za lazanje od spanaća
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 100 g suvog vrata
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 3 dl soka od paradajza
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 6 dl mleka
– 100 g mocarele
– 250 g kačkavalja
– mešavina začina
– origano, ulje
Priprema:
Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, beli luk ispasirati, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Potom sipati sok od paradajza i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj kuvanja dodati suvi vrat. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati seckanu mocarelu i začine po ukusu pa mešati da se sir otopi. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od spanaća. Premazati ih sa malo fila od mesa, potom preliti sa malo bešamel sosa i posuti sa malo kačkavalja.
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Poslednji red kora za lazanje preliti bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
[caption id="attachment_119177" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 200 g mlevenog keksa 1 dl soka od pomorandže...
pročitaj još- od navršenih godinu dana (ako koristite samo žumance, od sedmog meseca) Potrebno je: 2 jajeta 1 supena kašika mleka kašičica pute...
pročitaj jošVitamini A i C su odlični za jačanje imuniteta. Ovaj napitak sadrži kombinaciju voća bogatog pomenutim vitaminim, kao i jogurt, koji je dobar i...
pročitaj još