LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 8 palačinki
– 500 g švapskog sira
– 50 g ajvara
– 200 g suvog vrata
– 150 g mariniranih šampinjona
– 1 jaje
– 200 g kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 20 g parmezana
– mešavina začina
Priprema:
Suvi vrat iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, ajvar, suvi vrat, marinirane šampinjona, jaje i začine po ukusu. Na svaku palačinku naneti malo pripremljenog fila od sira pa urolati. Posebno u šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko neprestano mešajući dok se sos ne zgusne Pred kraj dodati parmezan i začine po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 30 min.
Šargarepa je ukusno povrće prepuno beta-karotena, zahvaljujuću kojem dolazi do stvaranja vitamina A u organizmu. Takođe, sadrže vitamin C i k, kao ...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 200 gr očišćenog spanaća veza blitve 1 stručak brokolija 2 šargarape 150 ml adaptiranog mleka k...
pročitaj još[caption id="attachment_118597" align="alignnone" width="620"] Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za koru 200 g čokolade za kuvanje 85 g putera...
pročitaj još