Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 500 g fileta soma
– 1 glavica crnog luka
– 500 g posnih makarona
– 300 g šampinjona
– 3 dl soka od paradajza
– 3 dl supe od povrća iz kocke
– 1 dl belog vina
– 0,5 dl maslinovog ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, šampinjone na listove, a filete soma na krupnije kocke.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. U većoj posudi sjediniti presne makarone, kockice soma i dinstani luk sa pečurkama. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu od makarona i poravnati Posebno umutiti sok od paradajza, supu od povrća i belo vino pa preliti preko makarona da ogreznu. Ukoliko pripremjena tečnost nije dovoljna da makarone ogreznu, potrebno je doliti još malo.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok makarone ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.