11.12.2016 Porodica Saveti

Ovo ne radite: Fotografije mališana koje ne bi trebalo da objavljujete na internetu

Ponosni roditelji jedva da neku fotografiju svoj mališana objave na društvenim mrežama i tako je podele sa svojim virtuelnim prijateljima. 

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Međutim, u takvim situacijama se najmanje misli o posledicama koje objavljivanje tih fotografija može doneti. Internet je jedna nepregleda celina koja sa sobom nosi i određene opasnosti, a na roditeljima je da preventivno to spreče.
Naravno, ne treba biti paranoičan, gledajte samo da izbegavate određeni tip fotografija koji može biti potencijalno zloupotrebljen.
1. Fotografije grupe dece
Svako ima svoj stav o objavljivanju fotografija na društvenim mrežama, neki roditelji su strogo protiv toga da se njihovo dete nađe online, stoga izbegavajte grupne fotografije ili pak proverite sa tim roditeljima da li je u redu da objavite zajedničku fotografiju.
2. Fotografija škole u koju idu
Možemo misliti da je škola najbezbednije mesto na svetu, ali u realnosti od škole sve počinje. Ako već objavljujete fotografiju deteta u učionici ili školskom dvorištu potrudite se da ime ili bilo ša drugo što može otkriti koja je škola u pitanju bude sakriveno.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije