Ima leka i za strije

Strije nastaju prilikom brzog širenja kože. U tom trenutku dolazi do oštećenja u vezivnom tkivu i kolagenu duboko ispod površine kože, a sve rezultira pojavom „crta“ na telu koje muče veliki broj ljudi, najpre žena. Dermatolozi imaju male tajne za borbu protiv strija koje čuvaju za sebe, a njih možete pročitati u nastavku.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

1. Hidratizovanje kože
Rachel Nazarian, profesorica i doktorica dermatologije u cenjenoj bolnici Mount Sinai, kazala je da strije nisu neizbežne osim ako nemate genetsku predispoziciju za njihovo stvaranje. Međutim, pravilnom brigom o koži itekako možete smanjiti mogućnost njihove pojave i uticati na to kakve će strije naposletku biti.
„Strije nastaju prilikom brzog širenja kože, tom trenutku dolazi do oštećenja u vezivnom tkivu i kolagenu duboko ispod površine kože.“
Jedan od najvažnijih aspekata prevencije strija je spoljno hidratizovanje kože. Obilno i svakodnevno hidratizujte kožu najdražim mlekom za telo ili pak prirodnim sredstvima poput maslinovog i kokosovog ulja jer je takva koža mekanija te lakše podnosi rastezanje.
2. „Unutrašnje“ hidratizovanje tela
Nije dovoljno hraniti kožu samo napolju nego moramo paziti i na to da hidratizujemo organizam iznutra. Dve litre vode dnevno količina je koja će vam pomoći u borbi protiv strija.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije