29.10.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Hrskavi pileći štapići

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 500 g pilećih grudi
– 1 pileća kocka za supu
– 300 ml vode
– 1 kašika senfa
– 100 ml ulja
– 2 kašike brašna
– 1/2 kašike belog luka u prahu
– 50 g susama
– 1/2 kašike mlevene crvene paprike
– 50 g palente
– 1 limun

Priprema
1. Staviti šerpu sa vodom da provri, a zatim dodati kocku za supu. Promešati i kuvati 10 minuta.
2. Za to vreme u dublju posudu sipati ulje i senf. Neprekidno mešati žicom, a zatim dodati 100 ml skuvane supe.
3. Meso iseći na uže duguljaste šnicle i dodati u posudu. Promešati i ostaviti da odstoji u marinadi 2 sata.
4. U posebnoj posudi pomešati brašno, palentu, beli luk u prahu, mlevenu crvenu papriku i susam.
Finalni postupak:
1. Meso izvaditi iz marinade, pa uvaljati u mešavinu brašna i palente.
2. Poređati u pleh obložen pek-papirom i peći na 220°C 40 minuta.
3. Pečeno meso servirati na tanjir i dekorisati kolutovima limuna.

rolnice-sa-povrcemPročitajte i… Predlog za današnji ručak: Rolnice sa povrćem

 

 

corba1Pročitajte i… Predlog za lagani ručak: Čorba sa brokolijem i piletinom




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije