13.09.2016 Ishrana deteta

Iskoristite jesenju sezonu i naučite bebu da uživa u jelima od bundeve

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Pečena bundeva može da se pretvori u kašicu, ili da se pomeša sa žitaricama. Isto tako, može i da se zamrzne. Jedna od prednosti beba rođenih u proleće je ta što već nakon šestog meseca života mogu da uživaju u jelima od bundeve.

Bundeva je zdrava i ukusna hrana za svaku bebu, ne izaziva alergije i generalno se smatra za biljku koja ne apsorbuje mnogo pesticida i herbicida ukoliko je hemijski tretirana. Bogata je vitaminima A, C i K, kao i folnomk kiselinom, a od minerala sadrži najviše kalijuma i fosfora.

Bebe vole kašicu od bundeve zato što je slatka i ukusna

Postoje razni načini za spremanje bundeve, ali imajte u vidu da duže kuvanje izvlači i uništava hranljive sastojke. zate je najbolje ispeći bundevu u rerni pre pripreme kašica ili žitarica. Peče se na visokoj temperaturi, dok ne postane sasvim meka.

Pečena bundeva može da se pretvori u kašicu, ili da se pomeša sa žitaricama. Isto tako, može i da se zamrzne.

Ako birate bundevu za bebi hranu, gledajte da izaberete sitnije bundeve, one koje izgledaju kao da još nisu zrele. One su u većini slučajeva slađe od krupnijih primeraka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije