Foto: Dobra Hrana Specijal
Sastojci:
1 veće pile
1/2 glavice kupusa
150 g testenine u obliku flekica
1/2 veze peršuna
1 glavica luka
2 dl juneće supe
1 dl ulja
mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Pile zaseći po sredini, pa nožem za filetiranje polako odvojiti meso od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Šniclu prekriti najlon kesom, te istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Luk iseći na kockice, a kupus na rezanca. Flekice obariti u slanoj vodi, pa ocediti.
3. Na ulju propržiti luk kako bi omekšao, a potom dodati kupus i začine po ukusu. Kupus kratko propržiti, sipati supu i dinstati uz povremeno mešanje dok kupus ne omekša a suvišna tečnost ne ispari. U dinstani kupus dodati flekice i dobro izmešati.
4. Pileću šniclu premazati pripremljenim filom, urolovati i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
5. U nauljenu tepsiju naslagati rolovanu piletinu, prekriti folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peče 40 minuta na 200 stepeni C. Zatim skloniti foliju, vratiti u rernu, te peći dok pile ne porumeni.