LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 1 kg krompira
– 2 srednje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 500 g mlevene junetine
– 200 g šampinjona
– 1 kašičica mlevene paprike
– 2 kašike paradajz pirea
– 5 dl jogurta
– 5 jaja, ulje
– 150 g brašna
– 150 g feta sira
– mešavina začina
Priprema:
Krompir zajedno sa korom obariti, a potom ga procediti od suvišne tečnosti. Ostaviti da se ohladi pa oguliti i iseći na kolutove. Tikvice oguliti i iseći na kolutove. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena dva jajeta. Pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i dinstati ih dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dodati paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kolutove krompira. Preko krompira preliti fil od mesa, a zatim rasporediti pržene tikvice tako da se na krajevima delimično preklapaju. Posebno umutiti jogurt, rendani feta sir i preostala jaja pa preliti tikvice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
[caption id="attachment_114670" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 400-500 g svinjskog filea 400 g bukova...
pročitaj još* Od osmog meseca Potrebno je: 1 manji pileći file (belo meso bez kožice i kostiju) pola šolje adaptiranog mleka 1 šolja iseckane bu...
pročitaj još[caption id="attachment_104572" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: za kore – 15 belanaca – 15 kašika šećera...
pročitaj još