Bebi monitor
20.02.2023 Nega bebe

Bebi monitor: Da li je vam je zaista neophodan?

Postoji bezbroj trenutaka kada ćete morati da budete u drugoj sobi dok vaša beba spava ali bebi monitor vam omogućava da ih uvek držite na oku.

Naravno, ne možete da budete sa svojim mališanom svakog minuta danju i noću, ali bebi monitor može da vam omogući da budete sigurni da su bezbedni i da im ništa ne fali sa bilo kog mesta u vašem domu – ili čak dalje. Ipak, da li su vam zaista potrebni?

Bebi monitor: Da li je vam je zaista neophodan?

Znamo koliko oprema za bebe može biti skupa i razumemo da biste možda želeli da ograničite kupovinu na stavke koje su vam definitivno potrebne. Dakle, da li vam zaista treba monitor za bebe?

Kako funkcioniše bebi monitor?

Pomalo poput voki-tokija, bebi monitori se sastoje od dva dela: „jedinice za bebe“ sa mikrofonom i ponekad ugrađenom kamerom, i druge „roditeljske jedinice“ koja se nalazi u vašoj blizini. Jedinica za bebu je deo koji postavljate pored krevetića za bebu, dok roditeljska jedinica prenosi zvuk iz bebine sobe (i/ili snimak) i možete ga nositi sa sobom iz sobe u sobu.

Da li vam je neophodan monitor za bebe?

Ako živite u maloj kući ili stanu i uvereni ste da ćete čuti svog mališana kada se budi noću ili se meškolji tokom dremke – verovatno vam nije neophodan. Ali mnoge mame vole da budu mirne, a takođe je i vrlo opuštajuće gledati bebu kako mirno spava dok vi uživate u šoljici čaja podignutih nogu! Bebi monitor takođe otklanja potrebu da se uvučete u bebinu sobu da biste ih proverili noću ili tokom dremke, jer ćete ih čuti preko roditeljske jedinice u trenutku kada se probudi.

Video monitor za bebe – da ili ne?

Dok vas audio monitor obaveštava samo kada se probudi, ako želite da možete da proverite bebu bez da je uznemiravate, video monitor je za vas. Nećete morati da brinete o tome da li ćete stati na podne daske koje škripe. Pročitajte i: Hrana za čvršći san – mojabeba.rs

Ako želite da budete sigurni da vaša beba mirno i bezbedno spava, monitor za bebe će vam definitivno olakšati život.
Miljana Momirović

Andrey Zhuravlev/GettyImagesPlus

još iz kategorije