Želite da znate pol deteta

Želite da saznate pol deteta: Pročitajte razloge za i protiv

Ukoliko niste sigurni da li želite da saznate pol deteta, najbolje je da o tome razgovarate sa partnerom. To je jedno od najtežih pitanja u toku trudnoće i trebalo bi dobro razmisliti o svemu. Donosimo vam prednosti i mane koje sa sobom nosi znanje pola bebe u trudnoći.

Ovakva odluka trebalo bi da se donese zajedničkim snagama. Dakle, potrebno je da budete ujedinjeni par i da na papir stavite sve zašto želite i zašto ne želite da znate pol deteta.  Nemojte dozvoliti da ovako lepa odluka bude ta koja u vašu porodicu unosi nemire.

Da li želite da saznate pol deteta?

Jedna od prednosti ukoliko saznate pol deteta jeste to što ćete ranije moći da se povežete sa svojom bebom. Kada znate pol deteta vrlo lako možete zamisliti sve  zajedničke aktivnosti koje ćete u budućnosti imati.

Na primer, kada znate da u stomaku nosite dečaka, već ćete u mislima imati slike fudbalske lopte i terena na kom ćete se zajedno igrati, dok sa druge strane, ukoliko nosite devojčicu možete osmisliti šta ćete je sve naučiti, kako ćete je vaspitavati, kakve lutke ćete joj kupovati ukoliko ih bude volela i kakvu biste frizuru voleli da vaša devojčica ima. Uz zbližavanje sa nerođenom bebom, prednost znanja pola deteta je ta što se možete unapred pripremiti za njen dolazak.  Možete unapred kupiti odela, igračke, posteljine i na taj način moći ćete da imate uvid u neke od detalja vašeg budućeg života.

Ako se odlučite da saznate pol deteta, razmislite da li želite da zadržite vest za sebe ili želite da je podelite sa najbližim osobama. Takvu tajnu je teško čuvati prvenstveno jer biste počeli nesvesno da koristite zamenice „ona“ i „on“ u svakodnevnom govoru.

I ukoliko želite da znate pol bebe i ukoliko ne, treba da znate da se sa tim saznanjem ništa suštinski ne menja. Skoro svako ima tajnu želju u vezi sa polom deteta, međutim, treba da znate da ćete u svakom slučaju bebu isto voleti, a saznanje da beba nije onog pola koji ste želeli može izazvati neprijatne trenutke sa drugim ljudima. Na primer, neko može pretpostaviti da ste razočarani, a vi u sebi zapravo znate da ste jednostavno oduševljeni jer imate živu i zdravu bebu.

Odluku treba da donesete vi i vaš partner i niko drugi ne bi smeo da utiče na nju.

 
Jovana Jevtić

FamVeld/GettyImagesPlus

još iz kategorije