![Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2024/06/1-370x280.jpg)
Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
600 g mlade boranije
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 zrela paradajza
2 dl paradajz soka
1 kašika seckane mirođije
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
200 g mesnate slanine
3 jajeta
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Mladu boraniju očistiti i iseći na manje komade, crni luk i paradajz na kockice, šargarepu iseći na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu a zatim dodati boraniju, te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok boranija napola ne omekša.
3. Ubaciti paradajz, sipati paradajz sok i nastaviti kuvanje dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa promešati.
5. Boraniju preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu. Prekriti je listovima slanine i odgore razbiti tri jajeta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok se jaja ne stegnu, a slaninica ne porumeni.
[caption id="attachment_112318" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 800 g očišćenih lignji 1 kg krompira 4 ...
pročitaj još[caption id="attachment_110708" align="alignnone" width="637"] Foto: Torte i Kolači[/caption] Sastojci: Za koru: 6 jaja 140 g šećera u prahu ...
pročitaj jošOvo jelo predstavlja idealan početak uvođenja mesa u bebinu ishranu, najpre kao bujon, a zatim i meso. Dobijeni bujon možete koristiti i sutradan z...
pročitaj još