Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
800 g očišćenih lignji
1 kg krompira
4 šargarepe
4 čena belog luka
2 kašike seckanog peršuna
3 dl soka od paradajza
1,5 dl belog luna
2 dl supe od povrća
1 dl maslinovog ulja
biber
so
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kriške, šargarepu takođe očistiti i iseći na štapiće.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. U vanglici sjediniti krompir, šargarepu, beli luk, peršun i lignje u komadu. Preliti maslinovim uljem, dodati začine po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Pripremljenu mešavinu preručiti u odgovarajuću vatrostalnu činiju i poravnati.
5. Posebno umutiti paradajz-sok, belo vino i supu od povrća. Preliti sastojke u činiji da ogreznu u saftu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok krompir ne omekša. Ukoliko tečnost tokom pečenja uvri, doliti malo vode po potrebi.
[caption id="attachment_118441" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 1 kg skuše brašno i prezla po potrebi ...
pročitaj još[caption id="attachment_113010" align="alignnone" width="640"] Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 4 veća pileća batka sa karabatkom 120 g sira tr...
pročitaj jošKada govorimo o ishrani, u bebinom životu postoje dva prelomna trenutka: u šestom i dvanaestom mesecu. Tada je mamama najteže, jer mališani ili plj...
pročitaj još