Lakše do začeća: Saveti i namirnice za povećanje plodnosti
Poslednjih godina sve više žena ima problem sa sterilitetom. Ukoliko želite da zatrudnite, ali ne uspevate u tome, otkrivamo vam prirodne načine na...
pročitaj jošSastojci:
1 kg skuše
brašno i prezla po potrebi
mešavina suvog biljnog začina po ukusu
ulje
Za sos:
maslinovo ulje
4 sveža paradajza
2 mlada crna luka
2 mlada bela luka
svež bosiljak
1 grančica ruzmarina
mešavina suvog biljnog začina
malo šećera
Za prilog:
3 velika krompira
1 veza blitve
so, biber
ulje
Priprema:
1. Za sos iseckati crni i beli luk, pa ga kratko propržiti na dobro zagrejanom ulju.
2. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti ga i iseći pa dodati luku.
3. Ubaciti grančicu ruzmarina, malo šećera, te posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu. Kuvati na umerenoj temepraturi.
4. Za to vreme pripremiti prilog. Na ulju i vodi dinstati krompir isečen na krupne kocke. Posoliti ga i pobiberiti po ukusu pa kad omekša, dodati opranu i isečenu blitvu. Kuvati još 10 minuta.
5. Ribu očistiti i izvaditi kosti, postuti je mešavinom suvog biljnog začina i utapkati prstima.
6. Zatim je uvaljati u mešavinu brašna i prezle pa pržiti na vrelom ulju s obe strane dok ne porumeni.
7. Kada se sos zgusne, ubaciti iseckan bosiljak i promešati.
8. Ribu servirati uz prilog, prelivenu pikantnim sosom.
Patlidžan u svojoj kori i mesu sadrži obilje korisnih sastojaka važnih za pravilan razvoj vašeg mališana. Donosimo vam recept koji će oboriti s nog...
pročitaj još- od osmog meseca Potrebno je: 200 gr očišćenog spanaća veza blitve 1 stručak brokolija 2 šargarape 150 ml adaptiranog mleka k...
pročitaj jošUkusan i zdrav doručak ili večera - za mališane starije od godinu dana Potrebno je: 3 parčeta starog, integralnog hleba kašičica pu...
pročitaj još