07.07.2015 Zanimljivosti

Kutak za tate: 17 načina kako držati bebu

Novopočenim tatama držanje bebe često predstavlja težak, donekle zastrašujući zadatak. Na svu sreću, šaljivi, „edukativni“ video snimak, koji je nedavno postavljen na internetu, pomaže im da savladaju tu veštinu, prikazivanjem ne jedne već 17 različitih tehnika nošenja novorođenčeta.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Jedan od prvih pitanja koje muškarci sebi postave kada postanu roditelji jeste „kako da za milog boga držim tu stvar?“ (pod stvar misli na bebu). Mamama držanje bebe dolazi gotovo prirodno, verovatno zato što im je to urođeni refleks, ali i zato što su godinama ranije vežbale uz lutke.

Mnogi muškarci, međutim, ne poseduju tu veštinu i prvih nekoliko sedmica roditeljstva provedu noseći sinčića ili ćerkicu kao da je porcelanska vaza puna nitroglicerina.

U pomoć im je priskočio Novozelanđanin Džordan Votson koji je na JuTjubu postavio simpatični video snimak na kom demonstrira 17 lakih načina nošenja bebe, bez korišćenja ikakvih pomagala ili pomoći druge osobe. Svojim tehnikama je dao zabavne, „muške“ nazive kao što je „nošenje gajbice“, „nošenje ragbi lopte“ ili „sakrivanje pivskog stomaka“.

Snimak, u kom autor, predupredivši eventualnu zabrinutost organizacija za zaštitu dece, jasno stavlja do znanja da nijedna beba nije povređena tokom snimanja“, dosad je pregledan više od 800.000 puta.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije