LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
3 srednja patlidžana
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
400 g mlevene junetine
350 g pelata paradajza
200 g kačkavalja
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći ga na kockice, beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, zatim dodati mlevenu junetinu i pržiti je uz neprekidno mešanje dok ne promeni boju. Sipati malo vode i dinstati još 10 min.
3. Dodati izmiksani pelat paradajza i začine po ukusu, pa nastaviti dinstanje dok suvišna tečnost ne uvri kako bi se dobio gust fil.
4. Vrhove patlidžana odseći, pa meso zajedno sa korom uzdužno iseći na listove debljine 5 mm. Posoliti ih i propržiti na vrelom ulju da porumene sa obe strane.
5. Na radnu površinu staviti unakrsno dva lista patlidžana, tako da se preklapaju na sredini. Potom na središnji deo naneti malo fila od mesa, pa donje listove patlidžana presaviti preko fila, prema uputstvu sa slike, a zatim učiniti isto i sa gornjim listovima. Punjeni patlidžan izvrnuti naopačke, tako da završeci budu sa donje strane. Na isti način oblikovati još paketića.
6. Vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati punjene patlidžane. Prekriti ih listovima kačkavalja i staviti nakratko u zagrejanu rernu kako bi se sir rastopio.
- od osmog meseca Ovaj napitak odličan je za "otvaranje" apetita i jačanje imuniteta. Potrebno je: 150 ml adaptiranog mleka 1 banan...
pročitaj jošNajbolji sladoled od jagoda napravićete za čas, a ova ledena poslastica bez veštačkih šećera i boja oduševiće vaše klince [caption id="attachmen...
pročitaj još[caption id="attachment_115247" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za krem od kestena: 1 dl slatke pavlake ...
pročitaj još