09.01.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Skuša u paradajz sosu

Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
2 veće skuše
4 čena belog luka
1 velika glavica crnog luka
500 g zrelog paradajza
1 kašika seckanog peršuna
mešavina začina
1 dl maslinovog ulja

Priprema:
1. Skuše očistiti, glavu i rep odstraniti, a meso iseći na krupnije komade.
2. Potom ribu posoliti i poslagati u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
3. Crni i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju da omekša. Dodati seckani paradajz i nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Zatim povrće izmiksati u blenderu, pa vratiti u šerpu. Sipati malo vode i kuvati dok ne proključa.
5. Pečenu ribu ubaciti u sos od paradajza, posuti peršunom pa sve zajedno kuvati 15 min




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije