Foto: Bakina Kujna
Sastojci:
600 g mlade boranije
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 zrela paradajza
2 dl paradajz soka
1 kašika seckane mirođije
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
200 g mesnate slanine
3 jajeta
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Mladu boraniju očistiti i iseći na manje komade, crni luk i paradajz na kockice, šargarepu iseći na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu a zatim dodati boraniju, te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok boranija napola ne omekša.
3. Ubaciti paradajz, sipati paradajz sok i nastaviti kuvanje dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa promešati.
5. Boraniju preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu. Prekriti je listovima slanine i odgore razbiti tri jajeta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok se jaja ne stegnu, a slaninica ne porumeni.