Foto: Dobra hrana
Sastojci:
2 veća svinjska filea
2 crvene paprike
2 zelene paprike
rendana kora od jedne narandže
rendana kora od jednog limuna
1/2 kašičice mlevene paprike
3 kašike soja sosa
origano, kari
so, biber
1,5 dl ulja
Priprema:
1. Svinjske filee zaseći po sredini, a zatim ih otvoriti i preko najlon kese blago istanjiti tučkom za meso da bi se dobila veća šnicla.
2. Nakon toga šnicle iseći na manje pravougaonike 3×2 cm.
3. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljki i iseći na pravougaonike podjednake veličine kao i meso.
4. Posebno pripremiti smesu za marinadu. Sjediniti rendanu koru limuna i narandže, pa dodati mlevenu papriku, soja sos, origano, kari i ostale začine po ukusu. Sipati
ulje i promešati.
5. U pripremljenu marinadu dodati isečeno meso, pa promešati i ostaviti u frižideru
da miruje 60 min.
6. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmenično marinirano meso i papriku dok se ne popune. Potom ih peći u tiganju na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.